Objavljeno u Vijesti, 25.03.2020.

Elektronske propusnice stožera CZ grada Vinkovaca

Građani čije je prebivalište ili stalno boravište na području Grada Vinkovaca mogu podnijeti zahtjev za izdavanje propusnice Stožeru civilne zaštite Grada Vinkovaca.

Za sve zahtjeve zaprimljene putem ON-LINE OBRASCA na civilna.zastitavk.vinkovci.hr  ili e-maila na civilna.zastitavk@vinkovci.hr NAKON 25.ožujka 2020. godine u 00:01 sati bit će izdane elektronske propusnice.

Propusnica se izdaje iz vitalnih obiteljskih razloga - skrbi o starijima ili djeci te obavljanje potrebne kupovine hrane i osnovnih potrepština.

Zahtjev se predaje slanjem e-maila na civilna.zastitavk@vinkovci.hr s sljedećim podacima:

- ime i prezime podnositelja

 

- OIB podnositelja

 

- adresu stanovanja podnositelja

 

- kontakt telefon podnositelja

 

- svrha propusnice

 

- za koje razdoblje se propusnica traži

 

- adresa i mjesto na kojoj će se  vršiti skrb o djeci ili starijima ili na koju će se dostavljati hrana i osnovne potrepštine

 

Propusnice se izdaju samo za nužne slučajeve!

Podnositelji čiji zahtjevi budu opravdani dobit će elektronsku propusnicu povratno na e-mail, koju mogu isprintati ili pokazati je na mobitelu nadležnim službama ako ih zaustave.

Propusnice se i dalje mogu zatražiti i podići u Stožeru CZ Grada Vinkovaca na adresi Bana Jelačića 1. Radi smanjenja kretanja stanovništva i izbjegavanja socijalnog kontakta preporučamo korištenje elektronskog načina.

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima.

Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji te je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Propusnice nisu potrebne za kretanje građana unutar grada Vinkovaca i naselja Mirkovci.