Objavljeno u Vijesti, 16.07.2019.

Najmlađi Vinkovčani obilježili Dan zajedništva, ponosa i sreće

U vrtićima Dječjeg vrtića Vinkovci danas je obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće u spomen na povijesni uspjeh Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. i veličanstveni doček koji ima je priređen u Zagrebu 16. srpnja. Ovaj dan ustanovljen je na inicijativu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, a za njegovo obilježavanje u Vinkovcima, u suradnji i na poticaj Organizatora Bez Granica, zaslužni su Turistička zajednica grada Vinkovaca koja je dala prijedlog i Dječji vrtić Vinkovci, koji je obilježavanje organizirao u svojim vrtićima.

Mi smo posjetili Dječji vrtić “Stribor” gdje je sve bilo u znaku bijele i crvene boje i neizostavnih kockica, navijačkog raspoloženja i nogometnog ogleda, a tako je bilo i u ostalim vrtićima. Izrađivala se velika navijačka zastava, male zastavice i navijački pomponi, igrao se stolni te onaj pravi nogomet s utakmicama između vrtićkih skupina.

Proslavi u vrtiću “Stribor” pridružili su se gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, pročelnica za društvene djelatnosti Andrea Vinković, direktorica Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca Martina Matković, a s tetama, djecom i gostima nogomet je zaigrala i ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar.

“Obilježavanje Dana zajedništva, ponosa i sreće pokrenuli smo s našim najmlađima, a mislim da je važno da to spominjemo. Rekao bih kako su od Domovinskoga rata to jedini trenuci gdje smo bili stvarno ujedinjeni, gdje smo svi zdušno navijali za našu zemlju i bili izuzetno ponosni i sretni i to treba kontinuirano slaviti. Mi smo počeli skromno s našom djecom, ali svakako treba uključivati sve više ljudi i možda u budućnosti ovaj dan stvarno preraste u nešto što će biti nalik na jedan praznik jer rezultat koji smo napravili kao mala zemlja u odnosu na velesile u sportu to zaslužuje. To pokazuje koliko imamo srca, koliko imamo talenta i to treba isticati. Bili smo na tronu, bili smo u svim medijima u svijetu, Hrvatska je bila nešto što se pretražuje na internetu, o čemu se želi znati više. A to finale je bio trenutak kada smo bili u srcima, osim Francuza valjda, svim ljubiteljima nogometa diljem svijeta”, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić.