Objavljeno u Vijesti, 22.03.2019.

Kontinentalni turizam je važno proklamirati kroz cijelu godinu

Ususret glavnom dijelu turističke 2019. godine te ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma koji će biti održani u Slavoniji, ministar turizma Gari Cappelli danas je u posjetu Vinkovcima gdje će održati radne sastanke i susrete s ključnim predstavnicima turističkog sektora Republike Hrvatske te s direktorima inozemnih predstavništava Hrvatske turističke zajednice.

Na sastanku će biti predstavljen dosadašnji tijek Dana hrvatskog turizma, ali i očekivanja od nadolazećeg dijela turističke godine te će ključni dionici u turizmu razmijeniti mišljenja i ideje o tome kako dodatno unaprijediti kvalitetu usluge i ponude u turizmu, ali i razmotriti inicijative kako odgovoriti na eventualne izazove tržišta kako bi dodatno doprinijeli uspješnom nastavku ove turističke godine.

Tim povodom, ministar je danas posjetio i gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića te tom prilikom istaknuo sljedeće: “U razgovoru s gradonačelnikom vidjeli smo malo o problematici razvoja turizma na kontinentu. Mi smo trenutno u fazi pripreme ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma u koje se uključila i Vukovarsko-srijemska županija, a danas smo porazgovarali o tome gdje bi se Vinkovci mogli uključiti. Mislimo da Vinkovačke jeseni biti izvrstan početak jedne ovakve manifestacije kao što je Dani hrvatskog turizma, a time bi dali punu potporu ovo sjajnoj, preko 50 godina poznatoj, manifestaciji koja je na razini države jedna od najvećih prezentacija folklora. Dat ćemo punu potporu u organizaciji, kako financijsku tako i u svim drugim mogućnostima“, rekao je ministar Cappelli te dodao kako je važno kroz cijelu godinu proklamirati kontinentalni turizam, bogatstvo kulture, nošnje te svih ostalih oblika turizma koje ovdje možemo pronaći.

Da je potreban jedan snažni zamah turizma na kontinentu slaže se i gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je napomenuo kako konačno imamo ministra koji razumije turizam i koji želi pomoći kontinentalnom turizmu. “Na nama je da poslušamo savjete, da radimo i da stvorimo uvjete za razvijanje turizma na našem području. Kroz Vinkovačke jeseni i sve manifestacije koje radimo moramo prezentirati naš kraj, dati priliku svakom putniku da odabere ovu destinaciju i uživa u našoj tradicijskoj kulturi, našoj gastronomiji i svemu onome što Slavonija i Vinkovci mogu ponuditi“, istaknuo je Bosančić.