Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci


Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci odgojno je obrazovna ustanova od posebnog društvenog značaja koja, u okviru svoga rada, obrazuje učenike u području rada zdravstva i veterine.

Škola, onakva kakva postoji danas, osnovana je 1991. godine. Zbog ratnih okolnosti s radom je počela 1992. godine. Međutim, zanimanja za koja se obrazuju naši učenici zauzimaju značajno mjesto u sustavu obrazovanja vinkovačkoga srednjega školstva. Početak obrazovanja medicinskih sestara u Vinkovcima seže u 1960. godinu.

5. lipnja 1991. godine Skupština općine Vinkovci osniva Zdravstvenu i veterinarsku školu Dr. Andrije Štampara. Odlukom Skupštine, u zajedničku su se školu integrirala zanimanja medicinska sestra-medicinski tehničar i veterinarski tehničar.

Iste su godine zbog agresije na Republiku Hrvatsku zaustavljene sve aktivnosti oko ustrojavanja škole i organizacije odgojno-obrazovnog rada. Učenici vinkovačkih srednjih škola obrazovanje nastavljaju diljem Hrvatske ili u drugim državama. U proljeće 1992. godine nastavlja se s organizacijom nastave u Vinkovcima. Tada se odgojno-obrazovni proces naše škole odvija u prostorima Poljoprivredno-šumarske škole.

Poljoprivredno-šumarska škola i naša škola dijele školsku zgradu sve do školske godine 2001./2002. kada se Poljoprivredno-šumarska škola seli u zgradu u kojoj se nalazi i danas.

Od 2001. godine u našoj se školi počinje s obrazovanjem fizioterapeutskih tehničara u području rada zdravstva. Iako se danas vježbe iz stručnih predmeta odvijaju u opremljenim kabinetima, cilj nam je odgojno-obrazovni proces osuvremeniti u skladu s najnovijim obrazovnim dostignućima i hrvatskim kurikulom.

 

Zdravstvena i veterinarska škola
Dr. Andrije Štampara Vinkovci

H.D. Genschera 16/a

32100 Vinkovci

tel: 032 306 190
fax: 032 306 301

e-mail: ss-vinkovci-508@skole.t-com.hr

http://ss-drastampara-vk.skole.hr/

Pristupačnost
Kontrast
Povećajte font
Smanji font