Srednje škole

Drvodjelska tehnička škola Vinkovci

Drvodjelska tehnička škola VinkovciOsnivanje obrtničke škole u Vinkovcima datira od 1886. godine Naredbom kraljevske zemaljske vlade,odjela za bogoštovlje i nastavu.1921. godine prvi put se spominju obrtnička zanimanja u području obrade drva i to: bačvar,kolar,tesar,sitar i stolar.1946. godine stručno produžne škole mijenjaju naziv ...

više >>


Glazbena škola Vinkovci

Glazbena škola Vinkovci01.rujna 2010. god. Osnovna glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci je pripojena Srednjoj glazbenoj školi Vinkovci. Od tada nova ustanova djeluje pod nazivom Glazbena škola Josipa Runjanina i djeluje na tri lokacije: Istarska 3, Istarska 1a i u prostorijama Ogranaka Matice hrvatske Vinkovci.16. stu...

više >>


Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci

Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara VinkovciZdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci odgojno je obrazovna ustanova od posebnog društvenog značaja koja, u okviru svoga rada, obrazuje učenike u području rada zdravstva i veterine.

više >>


Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci

Poljoprivredno šumarska škola VinkovciU ovom predstavljanju osvrnuli smo se na rad naše škole sve od službene registracije  30. studenoga 1946. pod imenom „Savezna srednja stručna škola za obrazovanje učenika u poljoprivrednom strojarstvu“ pa do današnjih dana. U to vrijeme, sve do 60-ih godina, škola je imala izuzetnu reputaciju. Dobivanjem statusa savezne razine u bivšoj državi, škola je imala učenički dom, tada najmoderniju poljoprivrednu mehanizaciju smještenu u više tada modernih hala, stočnu farmu,te velike površine obradivog poljoprivrednog zemljišta. Gubljenjem statusa savezne škole, uglavnom se gube i navedeni sadržaji, ali ipak do početka devedesetih funkcioniramo s preko 1.000 učenika u zgradi bivšeg učeničkog doma.

više >>


Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca, Vinkovci

Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca, VinkovciEkonomska i trgovačka škola Ivana Domca, Vinkovci


više >>


Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića VinkovciDanašnja Gimnazija Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima jedna je od najstarijih škola u sjeveroistočnoj Hrvatskoj, tj. u Slavoniji. Osnovana je 1766. godine u Petrovaradinu odlukom carice i kraljice Marije Terezije (1740.-1780.) kao latinska škola, te je predana isusovcima na upravljanje. Nakon austrijskog ukidanja isusovačkog reda 1773. godine, škola prelazi u državnu, odnosno vojnu upravu.

više >>


Industrijsko-obrtnička škola Vinkovci Silvija Strahimira Kranjčevića

Industrijsko-obrtnička škola Vinkovci Silvija Strahimira KranjčevićaIndustrijsko-obrtnička škola Silvija Strahimira Kranjčevića baštinik je zanatske (šegrtske škole) osnovane naredbom kraljevske zemaljske vlade, Odjela za bogoštovlje i nastavu 1886. godine, i do danas, kada obilježava 120. godina kontinuiteta prošla je više oblika organiziranosti, već prema političkim ustrojstvima koje je Hrvatska prolazila u svom putu k samostalnosti. Rasadnik je bila obrtničkog staleža, te izvorište drugim strukovnim školama (poljoprivrednoj, tehničkoj, drvodjelskoj, medicinskoj, ekonomsko-trgovačkoj, veterinarskoj, šumarskoj). Tekstilna grupacija spominje se već u prvoj godini školovanja, nastavlja svoje djelovanje putem Domaćih ženskih škola, a 1929. otvorena je u Vinkovcima i ženska zanatska škola, gdje su osnovni zanati krojenje i šivanje, tada već školovane i za potrebe tvorničkih radnika.

više >>


Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

Tehnička škola Ruđera Boškovića VinkovciTehnička škola Ruđera Boškovića u Vinkovcima, osnovana je 5. srpnja 1963. godine. Toga dana osnovan je Školski centar metalsko-elektro struke koji se sastojao od četiri područja:


1. Škola za učenike u privredi, metalsko - elektro struke
2. Škola s praktičnom obukom metalske struke 
3. Tehnička škola sa strojarskim i elektro odjelom
4. Studijski centar više metalske struke

više >>

Pristupačnost
Kontrast
Povećajte font
Smanji font