Osnovne škole

OŠ I.G.Kovačića

OŠ I.G.Kovačića, Vinkovci, Hrvatskih žrtava 11Uslijed naglog širenja stanovništva na podničju kotara Vinkovci povećao se broj djece polaznika osmogodišnje škole, stoga je održana sjednica 27.6.1953. Odjela za prosvjetu i kulturu No-a kotara VINKOVCI i dodjeljena odluka o osnivanju 4 OSMOGODIŠNJE ŠKOLE U VINKOVCIMA.

više >>


OŠ Nikole Tesle

OŠ Nikole Tesle, 32240 Mirkovci, V.Karadžića 2Škola je osnovana davne 1759. godine. Danas s ponosom možemo reći da je naša škola jedna od prvih na ovome području te da o njenom utemeljenu postoji službena dokumentacija.
Prva škola imala je dvadesetak učenika i nalazila se u privatnoj kući na mjestu današnjeg Spomen-doma. Jedno je vrijeme bila i na kućnom broju 55 i od tada je mijenjala lokacije, sve do 1887. godine kada je sagrađeno današnje desno krilo. 1900. godine sagrađena je zgrada Općine koja 1959. postaje lijevim krilom škole. Početkom 20. stoljeća škola prerasta u obrazovnu instituciju koja u svome mjestu daje zapažene rezultate.

više >>


OŠ Vladimira Nazora

OŠ Vladimira Nazora, Vinkovci, I.K.Sakcinskog 46AOsnovna škola Vladimira Nazora u ovoj školskoj godini 2009/10. broji 642 učenika. Od 1. do 4. razreda ima 271 učenik, a od 5.


više >>


OŠ Ivana Mažuranića

OŠ Ivana Mažuranića, Vinkovci, Vatrogasna 5

Škola je osnovana odlukom Skupštine općine Vinkovci, 9. lipnja 1964. godine, pod nazivom VI. Osnovna škola u Vinkovcima. Školska zgrada je završena koncem veljače 1965. godine. Prvi upravitelj škole bio je Franjo Čižmarević, učitelj - pedagoški savjetnik. Škola je započela radom u nastavi 1. rujna 1965. godine, ali u prostorima drugih škola jer adaptacija školske zgrade još nije bila završena.

više >>


OŠ" A.G.Matoš"

OŠTemelji ove škole započinju 1892.godine. Otvaranje školske zgrade je 1896. godine, gdje je smještena Djevojačka škola. Reorganizira se od Niže djevojačke škole, Ženske stručne škole, Više djevojačke škole do Građanske , koja se ukida i pripaja Gimnaziji. Ukidanjem Građanskih škola rade i dalje četiri razreda Osnovne djevojačke škole do 1947. godine. Odlukom Ministarstva prosvijete Hrvatske od 27. listopada 1947. godine otvaraju se sedmogodišnje škole te u ovu školu prelazi jedan dio učenika iz Gimnazije.

više >>


OŠ Josipa Kozarca

OŠ Josipa Kozarca, Vinkovci, Hrvatskih žrtava 13Osnovna je škola Josipa Kozarca najstarija škola u Vinkovcima, osnovana naredbom iz 1761. godine s ciljem da služi „za popravak toga još sirovog krajiškog puka i za pripremanje podčasnika za vojnu službu“. S radom je počela 1765. godine.

više >>


OŠ B.Kašića

OŠ B.Kašića, Vinkovci, Bartola Kašića bb

Osnovna škola Bartola Kašića građena je tijekom Domovinskog rata, a s radom je otpočela školske godine 1992./1993.
Smještena u zapadnom dijelu grada Vinkovaca, u mjesnom odboru koji ima oko 4.600 stanovnika. Udaljenost škole od središta grada je 4 km, a smještena je južno od glavne cestovne prometnice Vinkovci - Osijek.

više >>

Pristupačnost
Kontrast
Povećajte font
Smanji font